ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regizorul Valeriu Jereghi a lansat filmul „Milika”

10:43 | 20.10.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. La Cinematograful „Gaudeamus” din Chişinău a avut loc ieri premiera filmului de ficţiune „Milika” al regizorului Valeriu Jereghi, o coproducţie europeană dintre Franţa, Polonia şi R. Moldova, informează MOLDPRES.

La manifestare au participat vicepreşedintele Parlamentului Liliana Palihovici, ministrul Culturii Monica Babuc, ministrul Justiţiei Vladimir Cebotari, ministrul Apărării Anatol Şalaru, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău, precum şi mulţi admiratori ai creaţiei regizorului.

Înainte de proiecţia filmului, pe scenă au evoluat Ansamblul „Ştefan Vodă” condus de Tudor Ungureanu şi alte formaţii artistice din raionul Străşeni.

În discursul său, ministrul Culturii Monica Babuc a menţionat că Valeriu Jereghi a realizat întotdeauna filme de calitate, care au fost premiate la diverse festivaluri internaţionale. „Creaţia lui Valeriu Jereghi este foarte sensibilă, cu dragoste şi simpatie faţă de copii şi de noi înşine. În filmele sale a investit multă emoţie, căldură şi omenie”, a remarcat Monica Babuc.

Oficialul i-a transmis cineastului un mesaj de felicitare din partea prim-ministrului Valeriu Streleţ.

Potrivit regizorului Valeriu Jereghi, ”Milika” este un film dramatic despre soarta unei micuțe ai cărei părinți sînt despărțiți și care și-au creat fiecare o altă familie. Astfel, copila rămîne cu bunica. Filmările au avut loc la Butuceni, raionul Orhei, iar în rolurile principale se regăsesc fiica Emilia și mama maestrului, Teodora Jereghi, în vîrstă de 90 de ani.

Din echipa de actori fac parte cîntărețul Anatol Mîrzenco, actorul Boris Bechet, avocatul Violeta Gașițoi, balerina Anastasia Homițcaia, interpreta de muzică populară Oxana Mardari și omul de afaceri Nicolai Velichii. Regizorul Valeriu Jereghi a afirmat că, în opinia sa, filmările au reprezentat un curs practic de instruire pentru tinerii cineaști din ţară care au participat la producție.

În perioada 20-23 octombrie, filmul „Milika” va fi proiectat la Cinematograful „Gaudeamus” împreună cu un alt film de excepţie al lui Valeriu Jereghi – „Arrividerci”.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img15007002

img15007002

img15007002

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!