ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Lilian Darii l-a primit pe ambasadorul Japoniei, în vizită de rămas bun

13:22 | 11.08.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Lilian Darii l-a primit astăzi pe ambasadorul Japoniei Shigeki Sumi, în vizită de rămas bun, cu prilejul încheierii misiunii sale în Republica Moldova, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE. 

Viceministrul Darii a mulțumit ambasadorului nipon pentru contribuția valoroasă la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Japonia, în special în ceea ce privește dialogul politic, domeniul economic și cultural. El a apreciat înalt contribuția Japoniei la dezvoltarea țării noastre prin diversele programe de asistență în domeniile educației, agriculturii, sănătății, culturii, consolidării capacităților funcționarilor publici, etc. 

De asemenea, cei doi oficiali au subliniat că inaugurarea misiunilor diplomatice la Chișinău și Tokyo va impulsiona contactele la nivel înalt și agenda de cooperare pe multiple planuri. 

La rîndul său, ambasadorul nipon a mulțumit pentru sprijinul acordat de către autoritățile moldovenești în îndeplinirea cu succes a misiunii sale în Republica Moldova și a susținut necesitatea intensificării dialogului politico-diplomatic, a schimburilor comerciale și cooperării culturale. 

(Editor M. Jantovan)

img16006447

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!