ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria victimelor cutremurului din Italia

14:03 | 26.08.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a depus astăzi flori şi a semnat în cartea de condoleanțe deschisă în memoria victimelor cutremurului produs miercuri, 24 august 2016, în regiunea centrală a Republicii Italiene, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Şeful Cabinetului de miniștri a transmis condoleanţe autorităţilor şi poporului italian din numele său personal, al Guvernului şi al cetăţenilor Republicii Moldova. Totodată, Pavel Filip şi-a exprimat compasiunea pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma seismului şi pentru familiile acestora, subliniind că Republica Moldova este alături de ei în aceste clipe grele.

„Este o tragedie mare şi pentru noi, în această zonă locuiesc peste 15 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. Din păcate, natura cîteodată ne aduce şi surprize neplăcute. De fapt este un semnal şi trebuie să ne gîndim cu toţii la acţiunile pe care le facem zi de zi. Cu părere de rău trebuie să trecem şi prin aceste clipe grele. Condoleanţe întregului popor italian”, a menţionat Premierul Pavel Filip în declaraţiile făcute jurnaliştilor, după ce a semnat în cartea de condoleanţe.

În dimineaţa zilei de 24 august a.c., pe teritoriul Italiei a fost înregistrat un cutremur de pămînt cu o magnitudine de 6,2 grade, soldat cu multiple pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale considerabile. Conform ultimelor informaţii, printre victime nu sînt cetăţeni ai Republicii Moldova.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!