ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea în domeniul politicii externe şi de securitate în vizorul dialogului RM-UE

15:36 | 06.10.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. O delegaţie a Serviciului European de Acţiune Externă condusă de Gabor Iklody, Director al Directoratului pentru Managementul Crizelor şi Planificare, se află, în perioada 5-6 octombrie curent, în vizită de lucru la Chişinău, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul discuţiilor purtate cu viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministrul al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, au fost trecute în revistă principalele evoluţii ale dialogului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană pe dimensiunea politicii externe şi de securitate, precum evoluţia negocierilor pentru semnarea Acordului privind schimbul de informaţii clasificate şi participarea RM la operaţiunile UE de gestionare a crizelor.

Apreciind nivelul sporit al cooperării cu RM, G. Iklody a exprimat întreaga deschidere a Uniunii Europene pentru aprofundarea dialogului cu ţara noastră, vizita delegaţiei UE avînd drept obiectiv trasarea unor noi direcţii prioritare în vederea extinderii cooperării cu RM prin valorificarea noilor oportunităţi deschise partenerilor externi ai UE în Strategia Globală de Securitate a UE şi Cadrul Comun al UE pentru contracararea ameninţărilor hibride şi consolidarea rezilienţei UE, statelor membre şi ţărilor partenere.

(Editor L. Alcază)

img16007954

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!