ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cererea pentru indemnizațiile adresate familiilor cu copii va putea fi depusă on-line

17:55 | 26.10.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi o serie de modificări la Regulamentul cu privire la modul de stabilire şi plată a indemnizațiilor pentru familiile cu copiii. Solicitanții vor putea depune cererea în regim on-line, prin portalul guvernamental unic al serviciilor publice (www.servicii.gov.md) și pagina-web oficială a Casei Naționale de Asigurări Sociale (www.cnas.md), transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Modificările promovate vor reduce termenul de prestare a serviciului respectiv și vor facilita accesibilitatea acestuia pentru beneficiari. Astfel, costurile suportate de solicitant se vor diminua, iar informația accesată va fi oferită mai rapid și eficient.

Totodată, la depunerea cererii în format electronic, dispare necesitatea privind colectarea actelor necesare pentru stabilirea indemnizațiilor, toate datele fiind preluate din Registrele de Stat, în scopul optimizării timpului de deservire.

Modalitatea de examinare a cererii electronice presupune prelucrarea informației în mod automat, asigurînd astfel creșterea nivelului de transparență și debirocratizarea sistemului.

(Editor A. Răileanu)

img16008490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!