ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PAS și PPDA vor prezenta la Curtea Constituțională încălcările produse în turul doi al scrutinului prezidențial

15:49 | 14.11.2016 Categorie:

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) vor prezenta la Curtea Constituțională (CCM) încălcările produse în timpul desfășurării turului doi al scrutinului prezidențial. Anunțul a fost făcut astăzi de către liderul PAS, Maia Sandu, și președintele PPDA, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

„Mulțumesc tuturor cetățenilor care au avut încredere în mine. Am făcut un efort extraordinar și am demonstrat că oamenii își doresc o altă politică, o politică făcută cu bun simț. Respect oamenii care l-au votat pe oponentul meu, însă timpul va arăta adevăratele intenții ale acestui om”, a spus Maia Sandu.

Potrivit liderului PAS, alegerile prezidențiale nu ar fi fost nici corecte, nici libere. „Oponenții mei au folosit metode de manipulare, minciuni, resurse administrative, bani murdari și mass-media pentru dezinformarea societății. Cerem demisia președintelui Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, și a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, pentru faptul că au încălcat dreptul constituțional al cetățenilor din diasporă de a-și exercita dreptul la vot. Noi vom folosi toate pîrghiile legale pentru a clarifica fiecare incident, ulterior vom prezenta CCM dovezile încălcărilor comise în procesul electoral și deja vom aștepta o decizie finală”, a menționat Maia Sandu.

Președintele PPDA, Andrei Năstase, a adus mulțumiri cetățenilor din țară și diasporei pentru mobilizare. „Din păcate acest vot a fost furat înainte de a începe procesul electoral. Am văzut ce s-a întîmplat în această campanie, unde minciuna a stat în capul mesei. Oamenii au fost aduși organizat la alegeri, fiind corupți pentru un vot. Vom acumula toate datele și vom depune mai multe contestații. Ulterior, vom veni cu un mesaj despre acțiunile noastre de mai departe”, a specificat Năstase.

În R. Moldova au avut loc ieri alegeri prezidenţiale directe. CEC a anunţat că după prelucrarea a 100% din procesele verbale, candidatul PSRM, Igor Dodon, a acumulat 52,18%, iar concurentul PAS, PPDA, PLDM, Maia Sandu, a obţinut 47,82% din voturi.

img16009091

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!