ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rosen Plevneliev: Bulgaria va susţine R. Moldova în procesul de integrare europeană

17:02 | 15.11.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Bulgaria va susţine şi în continuare Republica Moldova în procesul de integrare europeană. Declaraţia a fost făcută astăzi la Chișinău de către Președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, în urma întrevederii cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, relatează MOLDPRES.

Președintele Bulgariei a remarcat relaţiile bune de colaborare între cele două ţări. „Vom susţine şi în continuare integrarea R. Moldova în UE, prin contribuirea la soluționarea conflictului transnistrean, păstrarea integrităţii teritoriale, menţinerea păcii, dezvoltării economice, a democraţiei şi prosperităţii, în special prin înfăptuirea reformelor,”, a spus Rosen Plevneliev.

Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a menţionat că relaţiile dintre cele două popoare sînt nu doar constructive, dar şi marcate de sentimente prieteneşti construite de zeci de ani. „Am discutat despre principalele obiective ale agendei bilaterale, pentru intensificarea relaţiilor de cooperare. Am vorbit şi despre situaţia din regiune, precum şi despre alegerile prezidenţiale desfăşurate în ambele ţări. În acest context, dorim să transmitem noilor şefi de stat o ştafetă de prietenie între cele două ţări, pentru continuarea unui dialog consistent în domeniul economic, agricol, sănătate, transport şi educaţie”, a specificat Timofti.

În cadrul întrevederii, Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a oferit Președintelui Bulgariei, Rosen Plevneliev, „Ordinul Republicii", cu care a fost decorat acum o lună. Totodată, omologul său bulgar i-a oferit Preşedintelui Timofti Ordinul Stara Planina pentru menţinerea bunelor relaţii de cooperare între cele două ţări.

Președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, întreprinde, astăzi, o vizită oficială  la Chișinău. Oficialul urmează să se întîlnească, de asemenea, cu Premierul Pavel Filip și cu Președintele Parlamentului, Andrian Candu.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16009131

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!