ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală a demarat sezonul de încălzire

12:58 | 09.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Sezonul de încălzire este în plină desfășurare, după ce o dispoziţie în acest sens a fost semnată la finele săptămânii trecute de primarul interimar, Nistor Grozavu, comunică MOLDPRES.

În cadrul şedinţei operative de astăzi de la Primărie, Nistor Grozavu a solicitat ca în primul rând să fie conectate la agentul termic grădinițele și spitalele pentru copii.

Solicitată de MOLDPRES şefa Serviciului comunicare și relații cu publicul al „Termoelectrica” SA, Elena Junghină, a specificat că până în prezent la agentul termic au fost conectate patru spitale, o şcoală, o instituţie superioară de învăţământ, 11 case particulare şi 14 agenţi economici. “Până astăzi administratorii grădiniţelor din capitală nu au transmis nici o solicitare de conectare la căldură“, a spus Junghină.

Conform sursei citate, toate instituţiile bugetare din capitală au sistemele pregătite şi paşapoartele tehnice semnate, pentru a fi conectate la căldură. De asemenea, peste 90 la sută din blocurile din Chişinău au actele gata pentru conectare. “Pentru a beneficia de agent termic, administratorii instituţiilor sau gestionarii blocurilor trebuie să depună o cerere la filialele de sector ale „Termoelectrica” SA şi în decurs de trei ore vor fi conectaţi”, a menţionat Junghină.

În acest an „Termoelectrica” SA a anulat deciziile ce prevedeau că blocurile care au datorii nu pot fi conectate la căldură.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17007835

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!