ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul pentru Tineri din Ceadâr-Lunga are sediu nou

14:07 | 13.01.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Centrul pentru Tineri “Hakikat” din Ceadâr-Lunga a obţinut recent propriul sediu. Aceasta a devenit posibil datorită implicării administraţiei raionale care i-a oferit în folosinţă o încăpere în incinta unei instituţii de creaţie, transmite MOLDPRES.

Centrul de la Ceadâr-Lunga are scopul să consolideze şi să unească rândurile de tineri din autonomia găgăuză pentru organizarea activităţilor de folos social, conform ceadir-lunga.md.

La ceremonia de inaugurare a sediului Centrului au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, societăţii civile, tineri din localitate şi voluntari. Preşedintele organizaţiei obşteşti “Helal Ornek”, Victor Rusev, a informat asistenţa despre proiectele care urmează să fie realizate pe parcursul anului 2018.

Potrivit acestuia, primul succes din acest an este că Centrul are deja propriul sediu. În cadrul acestuia va fi creată o platformă pentru tinerii cu iniţiative sociale utile comunităţii. Autorii  celor mai bune idei se vor putea adresa aici după ajutor şi finanţare în implementarea proiectelor.

Alt program prevede crearea unei biblioteci electronice, care va asigura accesul on-line la literatură, inclusiv în limba găgăuză. 

În cadrul altui proiect va fi creat un salon muzical, care va contribui la dezvoltarea capacităţilor şi aptitudinilor creative ale tinerilor. Salonul va fi dotat cu instrumente muzicale şi echipament tehnic care va ajuta tinerii artişti să pătrundă în arta muzicii.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18000249

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!