ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a solicitat instituțiilor publice să efectueze achizițiile prin sistemul electronic

17:50 | 24.01.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat, în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, tuturor instituțiilor guvernamentale să facă procurările prin sistemul electronic de achiziții publice – MTender, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a Executivului, Premierul a specificat că trecerea la sistemul electronic de achiziții publice este prevăzută de Strategia de dezvoltare a sistemului de achiziţii publice pentru anii 2016-2020. Platforma MTender a fost pusă în aplicare și testată pe parcursul anului 2017 de către Ministerul Finanțelor, inclusiv de instituții subordonate (Fiscul, Vama, Agenția Achiziții Publice), dovedindu-se a fi una foarte eficientă.

Astfel, Premierul a cerut autorităților să susțină acest proiect și să facă toate procurările prin MTender. „Nu cred că trebuie să vorbesc încă o dată despre cât de importantă este transparența finanțelor publice și să dovedim tuturor că finanțele publice sunt cheltuite cu multă chibzuială”, a spus Pavel Filip.

În prezent, 48 de instituții de stat și companii participă deja la licitații prin intermediul sistemului electronic. Deocamdată platforma acoperă achizițiile de valoare mică, de până la 80 de mii de lei fără TVA, iar în anul curent spectrul de achiziții publice care vor putea fi efectuate va fi extins până la 80% din toate tipurile de achiziții.

img18000561

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!