ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina a aprobat Acordul privind controlul comun în punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucraineană

15:21 | 07.02.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat în debutul ședinței de astăzi a cabinetului de miniștri că Guvernul Ucrainei a aprobat Acordul privind controlul comun al persoanelor, mijloacelor de transport și mărfurilor în punctele de trecere la frontiera de stat moldo-ucraineană. Documentul urmează să fie ratificat de Rada Supremă de la Kiev, a mai menționat premierul care a solicitat instituțiilor responsabile să fie bine pregătite pentru implementarea acestui acord, informează MOLDPRES.

Pentru Republica Moldova este foarte important introducerea controlului pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene. Unii și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu deschiderea în anul trecut a controlului comun mold-ucrainean în punctul de trecere a frontierei de stat Cuciurgan-Pervomaisk pe segmentul transnistrean, însă nici agenții economici, nici populația nu au avut de suferit, cum se invoca, dimpotrivă au avut de câștigat, a subliniat prim-ministrul Filip.

Instituirea controlului comun este prevăzută de Legea cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova și o cerință în vederea implementării Acordului de Asociere cu UE. Încheierea acordului ”va contribui esențial la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de cooperare dintre instituțiile cu atribuții la frontieră, în interesul și avantajul ambelor state, în scopul asigurării securității frontierei de stat între Republica Moldova și Ucraina”.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!