ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a semnat decretul de demisie a ministrului Justiției, Alexandru Tănase

16:22 | 13.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Șeful statului, Igor Dodon, a semnat astăzi decretul de demisie a ministrului Justiției, Alexandru Tănase, relatează MOLDPRES.

În decretul prezidențial este indicat că șeful statului a luat act de cererea de demisie, care a fost depusă ieri de către Alexandru Tănase.

„Aceasta este a 16-a demisie din Guvernul Filip pe care o semnez”, a scris Dodon pe o rețea de socializare.

Alexandru Tănase a anunțat acum două zile că își prezintă demisia, după ce a fost făcută publică o interceptare a unei convorbiri telefonice a acestuia cu Veaceslav Platon, condamnat pentru fraudă bancară.

Totodată, liderul democraților, Vlad Plahotniuc, a declarat astăzi că formațiunea a decis să o înainteze pe Victoria Iftodi la funcția de ministru al Justiției. Iftodi activează în prezent în calitate de judecător la Curtea Constituţională. Totodată, Vlad Plahotniuc a specificat că în scurt timp Premierul Pavel Filip va înainta candidatura Victoriei Iftodi către şeful statului.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!