ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Qatarul sunt interesate în dezvoltarea relațiilor bilaterale

14:06 | 15.03.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Convocarea Comisiei interguvernamentale moldo-qatariene pentru cooperare economică, comercială şi tehnică pe parcursul anului curent ar constitui un pas important în intensificarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Statul Qatar. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Statului Qatar în R. Moldova, Mohammed Ali Bin Mohammed Al-Malki, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În opinia ministrului Ulianovschi, organizarea unei asemenea reuniuni va contribui la impulsionarea colaborării în domeniile economic, cultural, alte sectoare, precum și extinderea bazei juridice de cooperare în aceste domenii.

Ambasadorul Statului Qatar a reiterat interesul țării sale de a extinde relațiile bilaterale cu Republica Moldova în diferite domenii, menționând că reuniunea Comisiei interguvernamentale va fi o platformă eficientă pentru intensificarea colaborării moldo-qatariene.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă relaţiile de cooperare bilaterală moldo-qatariană, menţionând interesul comun pentru dezvoltarea acestora în diverse domenii, atât în plan bilateral, cât și multilateral.  

img18002064

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!