ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul unei şcoli din capitală a fost reţinut de CNA după ce a însuşit mii de lei de pe cardurile unor angajaţi

09:41 | 16.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Directorul unei şcoli profesionale din Chişinău a fost reţinut de  ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) fiind bănuit că şi-ar fi însuşit mii de lei de pe cardurile bancare ale angajaţilor instituţiei, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, pe parcursul anului trecut directorul şcolii, împreună cu soţia sa, ar fi identificat persoane cu situaţie materială precară pe care i-a angajat în diferite funcţii auxiliare în instituţia pe care o conducea.

Ulterior, în mod abuziv, le-ar fi luat cardurile bancare, pe care erau transferate salariile, pentru a extrage banii. Pentru a evita eventualele nemulţumiri din partea angajaţilor, directorul le plătea o parte din salarii, iar sumele rămase pe cont şi le însuşea.

În urma percheziţiilor desfăşurate la domiciliul şi în biroul de serviciul al bănuitului, au fost ridicate mai multe carduri, care aparţin angajaţilor instituţiei, dar şi 10 mii de euro, provenienţa cărora urmează a fi stabilită.

În cazul dat a fost iniţiată o cauză penală pentru abuz în serviciu, iar dacă va fi găsit vinovat managerul instituţiei şcolare riscă până la şapte ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 10 la 15 ani.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!