ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe traseele din ţară se circulă în condiţii de iarnă

11:17 | 24.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Pe traseele din ţară se circulă în condiţii de iarnă, iar 255 de utilaje speciale şi circa 300 de muncitori rutieri au fost antrenaţi noaptea trecută la lucrări de înlăturare a zăpezii de pe carosabil şi la împrăştierea materialului antiderapant, comunică MOLDPRES.

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor, în această perioadă, pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combatere a ghețușului. Utilajele speciale antrenate în procesul tehnologic au împrăştiat 1773 de tone de material antiderapant.

În prezent, toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență și după necesitate se intervine. Totodată, în unele cazuri, autocamioanele grele care nu sunt dotate cu pneuri de iarnă sunt stopate temporar şi staţionate pe acostamente.

Conform Ministerului Apărării, la lucrările de intervenție și deblocare, Armata Națională a intervenit cu 82 de militari și 14 unități de tehnică. De pe traseele și drumurile naționale au fost deblocate și tractate 42 de mașini de mare tonaj și autoturisme, în care se aflau 45 de persoane.

În toate unităţile militare ale Armatei Naţionale sunt formate echipe mobile, dotate cu tehnică specială, pregătite să intervină pentru acordarea ajutorului necesar. Militarii au activat până la ora 4:00. Actualmente, toate echipele mobile și tehnica din dotare au revenit în locurile de dispunere permanentă și sunt gata să intervină din nou. 

Poliția de Frontieră a anunțat că punctul de trecere de tip debarcader Cosăuți și-a sistat temporar activitatea din cauza creșterii nivelului de apă în râul Nistru. Astfel, călătorii pot opta pentru debarcaderul Soroca sau punctul de trecere auto Otaci.

De asemenea, din cauza blocării drumurilor de acces pe teritoriul Ucrainei, și-a întrerupt activitatea și punctul de trecere (local) Troițcoe. În proximitate se află punctele de trecere Săiți și Basarabeasca.

Astăzi a expirat Codul Galben de ninsori puternice și lapoviță, emis de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Pentru azi sunt prognozate temperaturi de până la +1 grade Celsius în nordul țării și +5 grade Celsius în sudul țării. În următoarele zile, vremea se încălzește, iar la finele săptămânii viitoare se vor înregistra temperaturi de până la +19 grade Celsius.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18002386

img18002386

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!