ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat profesorii au fost instruiți în metodele proactive de lucru cu tinerii

13:21 | 02.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. La 30 martie 2018, Centrul pentru Promovarea și Protecția Drepturilor Tinerilor Femei a organizat la Comrat un seminar, privind metodele de organizare în școli a jocurilor de rol DREPTURI "BINGO!"

Seminarul sa bazat pe manualul «Compas» de Educație pentru Drepturile Omului cu participarea tinerilor, elaborat de Consiliul Europei.

Acest seminar este finanțat de Uniunea Europeană și de Ambasada Olandei la București.

Seminarul a fost organizat pentru persoanele ce au un impact semnificativ asupra promovării și protecției drepturilor omului: reprezentanți ai societății civile (personalul ONG-urilor, profesorii care doresc schimbări în societate) de pe ambele maluri ale Nistrului.

În cadrul seminarului, participanții au aflat o mulțime de informații noi despre drepturile omului, istoria lor, au făcut cunoștință cu documentele internaționale privind drepturile omului, s-au familiarizat cu diferite categorii de drepturi ale omului.

Participanții nu doar au aflat despre materialul teoretic, dar au înscenat o serie de jocuri de rol. Faptul că în timpul seminarului au fost utilizate pe scară largă exemple practice și exerciții, a fost foarte apreciat de către participanți, deoarece ei au devenit nu doar un simplu public, ci și participanți activi în cadrul acestei manifestări. Exercițiile practice, numeroase și diferite prezentări, lucrul în grup și discuțiile interactive, toate au provocat o mare rezonanță în rândul participanților care au evaluat aceste forme  active de desfășurare a seminarului, remarcând utilitatea practică pentru ei.

Participanții au apreciat la un nivel înalt acest seminar, aducând mulțumiri pentru realizare organizatorilor, moderatorilor, Uniunii Europene și Ambasadei Olandei la București, pentru susținerea unui astfel de eveniment important și util.

Rezumând, participanții au menționat că au învățat o mulțime de lucruri noi, utile, și acum vor fi în măsură să aplice cu succes cunoștințele lor în Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană.

img18002661

img18002661

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!