ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Actele de violență asupra lucrătorilor medicali vor fi sancționate

10:38 | 12.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare, dar şi legea pentru modificarea și completarea Codului contravențional al Republicii Moldova vor fi publicate în numărul de mâine al Monitorului Oficial, relatează MOLDPRES.

În urma modificării legislaţiei, jignirea premeditată a onoarei, demnităţii sau reputaţiei profesionale a medicilor în exerciţiul obligaţiilor de serviciu va fi sancționată cu amendă de la 500 la 1250 de lei. De asemenea, ultragierea lucrătorului medical, însoţită de acţiuni huliganice şi vătămare corporală, va fi sancționată cu amendă de până la 7500 de lei sau cu arest contravenţional de până la 15 zile.

Potrivit autorităţilor, modificările legislative vor crea mecanisme eficiente de protejare a sănătății și drepturilor lucrătorilor medicali.

Conform datelor statistice, anual sunt înregistrate circa 100-120 de cazuri de diferite forme de violență asupra cadrelor medicale, inclusiv abuz verbal, psihologic și chiar fizic.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18002939

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!