ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă ședință a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor a avut loc la sediul Misiunii OSCE din Chișinău

16:41 | 18.04.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Grupurile de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor s-au întrunit astăzi la sediul Misiunii OSCE din Chișinău. La ședință au participat reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului, Cristina Lesnic și Vitalii Ignatiev, și partenerii internaționali din cadrul formatului de negocieri „5+2”, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în cadrul dialogului, părțile au continuat discuțiile axate pe posibilele modalități de oferire a accesului în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană, fiind punctată necesitatea asigurării unei viabilități mecanismului în cauză pentru a respecta normele de drept internațional dar și pentru a soluționa într-o manieră echitabilă dificultățile întâmpinate de către locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului în realizarea dreptului la libera circulație.

Consultările pe acest subiect vor continua la următoarea ședință a grupului de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor care va avea loc în timpul apropiat. 

img18003118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!