ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău s-a desfăşurat Ziua Faptelor Bune

10:29 | 30.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/.  Ziua Faptelor Bune a fost marcată ieri de colaboratorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne  împreună cu voluntarii Centrului republican de voluntariat, transmite MOLDPRES.

Evenimentul s-a desfășurat în centrul capitalei, pe strada pietonală Eugen Doga. Sute de voluntari au fost alături de oameni desfășurând activități de instruire și divertisment. Pompierii și salvatorii din cadrul IGSU au venit la eveniment cu o expoziție de autospeciale de intervenție pentru a informa cetăţenii asupra domeniilor de activitate.

Oamenii au studiat tehnica salvatorilor, iar aceştia au fost gata să răspundă la toate întrebările, mai ales ale copiilor, care au fost cei mai curioşi. Mulți dintre vizitatori au probat echipamentul de intervenție, interesându-se îndeaproape de lucrul salvatorilor.

La eveniment au fost  prezente şi echipaje SMURD care au explicat oamenilor necesitatea acordării primului ajutor calificat şi operativ. “Obiectivul principal al acestui eveniment este promovarea culturii voluntariatului și a faptelor bune spre binele societății”, au precizat surse de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit Centrului republican de voluntariat, astfel de activități au loc în 93 de țări în care sunt implicate peste 2,5 milioane de persoane.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18003518

img18003518

img18003518

img18003518

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!