ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul „Prima Casă 2” este o măsură binevenită pentru angajații din sistemul medical, afirmă Svetlana Cebotari

12:21 | 18.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Programul „Prima Casă 2” este o măsură binevenită pentru angajații din sistemul medical. Afirmaţia a fost făcută de ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru AIS MOLDPRES.  

Potrivit ministrului, lucrătorii medicali au salutat inițiativa.

„Proiectul „Prima Casă 2” este totalmente un program dedicat angajaților din sistemul bugetar. Consider că, bugetul familiilor ce vor aplica la program nu va avea de suferit, deoarece tinerii ce nu au o locuință au cheltuieli suplimentare pentru chirie, iar datorită inițiativei, aceștia pot investi în propria locuință”, a spus Cebotari.

Sursa citată a subliniat că „proiectul inițiat de Guvern reprezintă un imbold pozitiv pentru tinerii ce doresc să rămână și să se afirme în Republica Moldova”.

Programul „Prima Casă 2” va fi lansat în această vară. În cadrul acestuia, statul va achita jumătate din costul locuinţelor achiziţionate de angajaţii instituțiilor bugetare. Eligibili la acest program vor fi tinerii care au muncit cel puţin un an în instituţiile statului.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18004116

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!