ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Organizarea reuniunii Comisiei interguvernamentale R. Moldova – România, discutată de viceprim-ministrul Iurie Leancă și ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României

18:48 | 18.05.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Subiectele agendei de lucru, priorităţile şi formatul următoarei reuniunii a Comisiei interguvernamentale pentru integrare europeană Republica Moldova – România au fost examinate astăzi de viceprim-ministrul Iurie Leancă și ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României, Victor Negrescu, aflat în vizită în țara noastră, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Vicepremierul Iurie Leancă și secretarul de stat al ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, au remarcat importanța susţinerii acordate de către România parcursului european al Republicii Moldova la nivel politic, inclusiv în cadrul Uniunii Europene, dar şi prin proiectele implementate care contribuie la promovarea reformelor.

De asemenea, oficialii au avut un schimb de opinii privind definitivarea unei strategii de acţiune în vederea atingerii unor rezultate concrete pentru Republica Moldova pe durata Preşedinţiei române la Consiliul UE, din prima jumătate a anului 2019.

Comisia interguvernamentală România - Republica Moldova pentru integrare europeană a fost creată în baza Planului de Acțiune pentru aplicarea Declarației Comune privind instituirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, semnat la Iași, la 3 martie 2012.

img18004160

img18004160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!