ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi

11:54 | 21.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală /CEC/ a prezentat astăzi rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi din data de 20 mai 2018. În capitală va avea loc turul doi de scrutin, în care vor concura candidatul socialiştilor Ion Ceban, care a obținut 40,98% din sufragii, şi Andrei Năstase de la PPDA, pentru care au optat 32,09% din alegători. În municipiul Bălţi, primarul a fost ales din primul tur. Candidatul Partidului Nostru, Nicolai Grigorișin, a obținut circa 62% din voturile alegătorilor, comunică MOLDPRES.

Conform datelor de la CEC, în capitală, Ion Ceban și Andrei Năstase sunt urmați de candidatul independent Silvia Radu, care a obținut aproape 18% din voturile alegătorilor. În municipiul Chișinău, la urnele de vot s-au prezentat peste 225 mii de cetățeni, ceea ce constituie aproape 36% dintre alegători.

La Bălţi, la vot au ieşit 36875 de cetăţeni, dintre aceştia circa 62 la sută şi-au dat votul pentru candidatul Partidului Nostru, Nicolai Grigorișin. Acesta este urmat de candidatul PSRM Alexandru Usatîi, pentru care au votat peste 19% dintre alegători.

Alegeri locale noi au avut loc pe 20 mai şi în comuna Leușeni, raionul Hîncești, unde primar din primul tur a devenit candidatul PDM, Ion Dragan, pentru care şi-au dat votul peste 90 la sută din alegători. Şi satul Nemțeni din raionul Hîncești şi-a ales primarul din primul tur. Peste 82% din locuitori au votat pentru candidatul PDM, Maria Ghiţu.

În comuna Volovița, raionul Soroca, pentru Ghenadie Nistrean, candidat PDM, au votat 79 la sută din locuitori. Şi în comuna Pârlița, raionul Ungheni, candidatul PDM, Stanislav Babuțac, a obţinut cele mai multe voturi, peste 85 la sută. În localitatea Jora de Mijloc, raionul Orhei, cel mai mare număr de voturi, 61,07%, l-a acumulat candidatul Partidul Politic ”Șor” Marina Tauber.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18004218

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!