ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tineri din sudul ţării s-au întrunit la cea de-a doua Şcoală de Afaceri

11:54 | 29.05.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Peste 150 de tineri din sudul ţării care vor să-şi deschidă sau să-şi dezvolte o afacere au participat recent la cea de-a II-a ediţie a Şcolii de Afaceri, desfăşurată la Cahul.  Instruirea a fost organizată de către Asociaţia Oamenilor de Afaceri din R. Moldova (AOAM) în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) şi Consiliul raional Cahul, comunică MOLDPRES.

Participanţii la proiect au avut posibilitatea să-şi dezvolte abilităţile antreprenoriale, beneficiind de instruire şi consultanţă pentru a lansa o afacere. Trainingul de educație antreprenorială a fost împărțit în patru module: gândire şi acţiuni de antreprenor, prima afacere şi primii bani, extinderea afacerii, finanţarea afacerii.

“Spiritul de afaceri este motorul dezvoltării economice, creând bunăstare atât pentru antreprenori, cât și pentru societate în general. Ne dorim să vedem cât mai mulți tineri care încep afaceri, care reușesc şi prin exemplul lor îi îndeamnă și pe alții să dezvolte lucruri frumoase”, a menţionat Alina Andriuţă,  formator AOAM, citată de MOLDPRES. 

ADR Sud şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri colaborează în baza unui acord, încheiat în 2016. Părţile şi-au propus să sprijine procesul de valorificare şi eficientizare  a potenţialului socio-economic al Regiunii de Dezvoltare Sud, precum  şi să promoveze cultura antreprenorială în rândul tinerilor.

„Şcoala de afaceri AOAM” este organizată în fiecare an în toate zonele ţării, după ce  a debutat în 2017, în Regiunea de Nord, întrunind la Bălţi peste două sute de participanţi. Evenimentul s-a bucurat de succes în rândul tinerilor şi şi-a propus să devină tradiţional.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18004485

img18004485

img18004485

img18004485

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!