ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secțiile de votare din capitală și-au început activitatea în regim normal, susțin autoritățile electorale

08:03 | 03.06.2018 Categorie: Politic

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Secțiile de votare din capitală și-au început astăzi activitatea în regim normal, iar până la ora 8.00 la urnele de vot s-au prezentat peste 6 500 de alegători, transmite MOLDPRES.

Reprezentantul Consiliului electoral de circumscripție Chișinău a specificat, în cadrul unui briefing de presă, că nu au fost atestate incidente la deschiderea secțiilor de votare.

Potrivit informațiilor prezentate, în municipiul Chișinău, în listele de bază sunt incluși peste 631 mii de alegători, dintre care cei mai puțini sunt înscriși în sectorul Centru, iar cei mai mulți în sectorul Botanica al capitalei.

Astfel, în sectorul Botanica sunt înregistrați aproximativ 136 mii de alegători, Buiucani - 91 de mii, Centru - 71 de mii, Ciocana - 95 de mii, Râșcani - 117 mii și în suburbii - în total 119 mii de alegători.

Totodată, suburbia cu cei mai puțini alegători incluși în listele electorale este Condrița, iar cu cei mai mulți alegători - Durlești.

Rata de participare la vot este prezentată în timp real online.

Secțiile de votare au fost deschise la ora 07.00 şi se vor închide la ora 21.00.

Primarul general ales în urma turului doi de scrutin își va exercita atribuţiile până la alegerile locale generale din iunie 2019. După alegerile locale noi din 20 mai, în cursa electorală, au rămas înscriși Ion Ceban, candidat din partea Partidului Politic ”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, care a obținut 40,97% din voturi și Andrei Năstase, candidat din partea Partidului Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr” pentru care au votat 32,12% de alegători. Câștigător în turul doi, va fi declarat candidatul care va obține cel mai mare număr de voturi.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)