ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Observatorii Promo-LEX au constatat încălcări în desfăşurarea procesului electoral

11:37 | 03.06.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Misiunea de observare Promo-LEX a constatat mai multe încălcări în desfăşurarea procesului electoral din cadrul turului doi al alegerilor locale noi, desfășurate astăzi în capitală. Declaraţia a fost făcută de către directorul organizaţiei și șeful misiunii de observatori Promo-LEX, Pavel Postică, în cadrul unei conferinţe de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, accesul tuturor observatorilor Promo-LEX a fost asigurat în cadrul secțiilor de votare.

„Misiunea Promo-LEX a constat prezenţa materialelor de publicitate, afișelor, panourilor electorale în perimetrul a două secţii de vot. La Durleşti în raza a 100 metri de la secţia de vot a fost identificat un panou pe care sunt afișate postere electorale cu ambii candidați. Aceeaşi încălcare a fost depistată şi la o secţie din orăşelul Codru. De asemenea, urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale la patru birouri electorale din sectorul centru al capitalei”, a spus Postică.

Printre încălcările depistate de observatorii Promo-LEX se numără prezenţa nejustificată în două secţii a persoanelor neautorizate şi deficienţe în listele electorale.

Misiunea de observare Promo-LEX a alegerilor locale noi din 3 iunie 2018 monitorizează al doilea tur de scrutin din circumscripţia Chișinău prin intermediul a 5 observatori pe termen lung. În ziua scrutinului, Promo-LEX a delegat câte un observator pe termen scurt  în fiecare secţie de votare din circumscripţie. Observatorii implicaţi în procesul de monitorizare au semnat Codul de conduită al observatorului naţional independent Promo-LEX, obligându-se să acţioneze operativ, cu buna-credinţă și în mod non-partizan. Activitatea tuturor observatorilor este coordonată de echipa centrală a asociaţiei.

Activitatea  Promo-LEX este susţinută financiar de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18004644

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!