ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Administrația CFM a fost obligată să elaboreze până la 1 iulie un Plan de dezvoltare a pentru anii 2018-2020

12:44 | 12.06.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. Administrația întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) trebuie să prezinte Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), până la 1 iulie 2018, un Plan de dezvoltare a CFM pentru anii 2018-2020, în vederea revizuirii și automatizării proceselor, diminuării cheltuielilor. Situația financiar-economică actuală a întreprinderii a fost examinată astăzi de către conducerea MEI și administrația CFM, informează MOLDPRES.

În cadrul ședinței, prezidată de ministrul Chiril Gaburici, s-a discutat și despre dificultățile și soluțiile de eliminare ale acestora, prioritățile de dezvoltare a CFM și mecanismele de acoperire a datoriilor salariale, precum și majorarea salariilor.

„Una dintre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii este eficientizarea activității Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”. Cer administrației CFM să ia măsuri de optimizare a întreprinderii, în regim prioritar. Au fost stabiliți termeni exacți și persoane responsabile de măsurile ce urmează a fi întreprinse. Dacă administrația CFM nu va întreprinde acțiunile stabilite, vom fi nevoiți să luăm măsurile de rigoare”, a subliniat Chiril Gaburici.

Referindu-se la salariile angajaților, conducerea Ministerului a reiterat că trebuie de stabilit un plan de majorare a salariilor pentru fiecare categorie de muncitori.

Potrivit rapoartelor financiare ale CFM, pierderile din activitatea operațională a întreprinderii în anul 2016 a depășit 80 milioane de lei, iar în 2017 circa 29,8 milioane, însă CFM a obținut, în fine, anul trecut un profit net de peste 7 milioane de lei. Anterior se menționa că datoriile salariale istorice s-ar ridica la 80 milioane de lei. 

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img18004964

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!