ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul solicitărilor pentru eliberarea pașapoartelor a crescut, anunţă ASP

15:02 | 20.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Numărul cererilor pentru eliberarea pașapoartelor a crescut semnificativ începând cu luna mai a anului curent. Zilnic, subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice (ASP) recepționează circa 3150 de cereri, cu 1000 mai mult decât anterior, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ASP, cele mai multe adresări sunt în capitală. Pentru a evita cozile, programul unor oficii a fost extins.

Pentru Serviciile eliberare a actelor Botanica și Râșcani din municipiul Chișinău s-a stabilit un program de lucru de şase zile lucrătoare, iar orarul de muncă a oficiului central a fost extins cu o oră.

De asemenea, în toate serviciile eliberare a actelor de identitate este asigurat procesul continuu de prestare a serviciilor, pauza de masă fiind organizată în baza unui grafic, fără a întrerupe activitatea.

Solicitanții pot depune cererile pentru eliberarea actelor de identitate la orice subdiviziune teritorială a ASP, indiferent de locul înregistrării la domiciliu sau reședință.

Conform statisticilor, de la începutul anului curent au fost eliberate peste 203400 de pașapoarte.  

(Reporter A. Zară, editor A. Răileanu)

img18005237

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!