ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Avizele pentru Codul serviciilor media audiovizuale au ajuns în Parlament

16:14 | 20.06.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Avizele pentru Codul serviciilor media audiovizuale au ajuns în Parlament. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului Andrian Candu, astăzi, la ședința grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Avizul oficiului OSCE pentru libertatea presei, al Consiliului Europei și al Freedom House conțin anumite recomandări care urmează să fie examinate pe platforma Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Noul Cod a fost elaborat de către grupul de lucru din care fac parte profesioniști în domeniul media, experți și ONG-uri de specialitate. Președintele Parlamentului, conform angajamentului public asumat la instituirea grupului de lucru pentru îmbunătățirea mass-media, a promovat proiectul în Parlament.

Proiectul își propune ajustarea reglementărilor naționale la Directiva Uniunii Europene și a Consiliului European. Documentul a fost supus dezbaterilor publice și aprobat în prima lectură de Parlament. Până la examinarea în lectură finală, proiectul a fost transmis spre avizare la OSCE, CoE, UE și Freedom House.

Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media constituie o platformă de comunicare și un mecanism de cooperare permanentă între Parlament și reprezentanții instituțiilor media, instituțiilor internaționale și ONG-urilor media. Grupul a fost creat în iunie 2017, la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu, cu suportul Proiectului Comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei „Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova”. Asistența tehnică este oferită membrilor Grupului de către Freedom House, Internews și Ambasada SUA în Republica Moldova.

img18005243

img18005243

img18005243

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!