ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei bărbați din capitală au fost reținuți pentru șantaj și jaf

14:18 | 18.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Trei membri ai organizației criminale „Kitaeţ” au fost reținuți ieri, după ce au șantajat și jefuit o familie din capitală. Suspecții au vârstele cuprinse între 33 și 38 de ani și sunt domiciliați în mun. Chișinău, transmite MOLDPRES.

Bănuiții ar fi cerut șapte mii de euro sub pretextul unei datorii inventate, bani ce urmau să ajungă în „obșeac-ul” organizației „Kitaeț”.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, în luna iunie, membrii grupării au intrat abuziv în domiciliul unei persoane din capitală și, sub pretextul unei datorii artificiale, i-au luat două mii de euro.

În aceeași zi, victima a fost dusă de către suspecți într-un parc din capitală, unde a fost bătută. Tot atunci, persoanei i s-a cerut să transmită încă cinci mii de euro organizației criminale „Kitaeț”.

Suspecții au fost reținuți în flagrant, după primirea unei tranşe din suma estorcată.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile bănuiților, la unul dintre aceștia a fost depistat un laborator improvizat, unde erau cultivate circa 200 de plante de canabis.

Persoanele reținute au fost judecate anterior pentru mai multe infracțiuni. Doi dintre bănuiți au fost eliberați recent din locurile de detenţie, înainte de termen.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru șantaj și jaf. Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupării riscă de la șapte la 10 ani de închisoare pentru fiecare infracțiune.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!