ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul mixt nu va fi anulat, susține speakerul Andrian Candu

12:36 | 19.07.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Sistemul mixt nu va fi anulat, iar reprezentanții politici sunt îndemnați să identifice candidații cu care se vor lansa în competiția electorală. Declarația a fost făcută astăzi de către președintele Parlamentului Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă, relatează MOLDPRES.

„Toți cetățenii Republicii Moldova, inclusiv cei care sunt astăzi la protestul din fața Legislativului, trebuie să înțeleagă că sistemul mixt nu va fi anulat și că următoarele alegeri parlamentare vor fi organizate prin acest sistem. Recomandăm reprezentanților politici să se pregătească foarte bine pentru scrutin și să identifice candidații în circumscripțiile electorale din țară și străinătate", a afirmat Andrian Candu.  

Cât despre invalidarea alegerilor din capitală, speakerul a declarat că Parlamentul a luat atitudine printr-o declarație și printr-o hotărâre adoptate săptămâna trecută. „Prin aceste documente ne exprimăm îngrijorările legate de invalidarea alegerilor. Comisia juridică a fost delegată și s-a solicitat într-un termen de 60 de zile să investigheze, evalueze, documenteze cele întâmplate și să vină cu recomandări și soluții pentru depășirea subiectului în așa fel încât să nu mai avem astfel de cazuri”, a spus Candu.

Mai mulți simpatizanți ai PPDA și PAS au protestat astăzi în fața Parlamentului Republicii Moldova. Manifestanții au cerut validarea alegerilor din Chișinău, anularea sistemului de vot mixt și tragerea la răspundere a magistraților care au decis invalidarea alegerilor din capitală.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18006328

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!