ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 75 mii de tichete de masă, destinate angajaților din R. Moldova, au fost emise de o companie franceză

14:58 | 19.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Peste 75 mii de tichete de masă, cu valoarea nominală de aproximativ 3 milioane lei, au fost puse în circulație de compania franceză Edenred în primele două luni de activitate. Acest lucru a fost posibil în baza unor contracte cu întreprinderi din Republica Moldova, care au oferit angajaților lor un beneficiu extrasalarial, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat remis presei, de la lansarea sa oficială, în aprilie 2018, compania a construit cea mai mare rețea de comercianți afiliați, cu peste 1300 unități comerciale în toată țara în baza acordurilor cu magazine alimentare și restaurante în care tichetele de masă pot fi utilizate.

Edenred mai planifică să lanseze peste câteva săptămâni tichete de masă electronice.

Inițiativa de introducere a tichetelor de masă aparţine Președintelui Parlamentului Andrian Candu. Acestea vor fi utilizate în cantine, cafenele, restaurante sau pentru a cumpăra produse alimentare în magazine. Angajatorii care vor oferi angajaților tichete de masă, vor fi scutiți de la plata taxelor salariale. Valoarea nominală a unui tichet va constitui 45 de lei, acestea fiind eliberate atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic. 

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18006334

img18006334

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!