ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip a discutat cu tinerii din cadrul Școlii de vară IT

12:47 | 20.07.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat Școala de vară IT și Cultură Coreeană. În cadrul proiectului, participă peste 100 de adolescenți şi elevi din capitală și suburbii, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Premierul s-a interesat de programul școlii, precum și de condițiile în care studiază participanții. Tinerii au povestit că au ocazia să petreacă vacanța de vară într-un mod distractiv și, în același timp, util. În cadrul orelor de IT studiază programarea și învață să-și creeze propriile aplicații pentru Android cu ajutorul platformei App Inventor.

La rândul lor, voluntarii care predau în cadrul Școlii de vară, studenți la Institutul de Științe și Tehnologii Gwangiu din Coreea de Sud, i-au spus premierului că le place mult în Republica Moldova, unde au parte de o experiență de neuitat. În perioada aflării aici, au ocazia nu doar să împărtășească din cunoștințele lor și cultura coreeană, dar și să descopere o țară nouă, cu locuri pitorești, bucate gustoase și tradiții frumoase.

Școala de vară IT și cultură coreeană este la a șasea ediție. Proiectul se desfășoară în cadrul Centrului moldo-coreean de Informare și Acces, deschis sub egida Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în perioada când Pavel Filip deținea funcția de ministru al Tehnologiei Informaţiei. 

img18006377

img18006377

img18006377

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!