ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul va găzdui sesiunea Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Republicii Polone

11:03 | 21.07.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul Republicii Moldova va găzdui cea de-a V-a sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Republicii Polone. Reuniunea va avea loc luni, 23 iulie 2018, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Sesiunea va fi inaugurată de copreședinții Adunării Parlamentare, Nae-Simion Pleșca și Ryszard Terlecki, precum și de vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi.

Dezbaterile se vor desfășura în cadrul a trei panele de discuții: implementarea Acordului de Asociere cu UE și experiența poloneză în procesul de preaderare, programele de asistență poloneză aflate în desfășurare în Republica Moldova, noi mecanisme de valorificare a efectelor cooperării interparlamentare, post-conferința interparlamentară ”Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic – provocările actuale de securitate”.

După încheierea discuțiilor, va fi semnată Declarația comună a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Republicii Polone. Ulterior, copreședinții Adunării Parlamentare, Nae-Simion Pleșca și Ryszard Terlecki vor susține o conferință de presă comună.

Potrivit programului, la Chișinău, delegația poloneză va avea întrevederi cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, cu investitorii polonezi și reprezentanți ai companiilor moldovenești beneficiari ai Programului de asistență poloneză.

Din componența delegației poloneze fac parte deputații Ryszard Terlecki, vicemareșalul Sejmului Republicii Polone, Andrzej Halicki, Wojciech Bakun, Jerzy Polaczek, Monika Rosa, precum și senatorii Marek Pek și Waldemar Bonkowski.

Adunarea Parlamentară Republica Moldova – Republica Polonă este un organ consultativ interparlamentar, constituit în vederea elaborării punctelor de vedere comune privind proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral, în special în contextul procesului de asociere a Republicii Moldova la UE. Adunarea se întrunește în sesiuni plenare, care se convoacă o dată pe an, alternativ în Republica Polonă şi Republica Moldova. Ultima reuniune a Adunării Parlamentare a avut loc la Varșovia, în perioada 8-10 octombrie 2017.

Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și a Republicii Polone a fost constituită în iulie 2011, la Chișinău.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!