ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedura de înregistrare a preţurilor de producător la medicamente a fost modificată

15:58 | 25.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Mecanismul de avizare şi înregistrare a preţului pentru medicamentele autohtone şi pentru cele de import, a fost simplificat. Decizia a fost luată astăzi la ședința Guvernului, informează MOLDPRES.

Potrivit proiectului aprobat de Executiv, preţurile de producător la medicamente vor fi aprobate în baza documentelor prezentate de solicitant şi autorizate de către Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a precizat că noile reglementări vor reda claritate mecanismului de formare a preţurilor de producător chiar și în cazul când nu vor fi anexate date despre costurile existente în trei ţări de referinţă. Mai exact, în cazul lipsei a trei preţuri din ţările de referinţă, preţul de producător la medicamente va fi comparat cu două sau cu un preţ prezent în una din ţările de referinţă.

Preţul de producător va fi declarat de solicitant și aprobat de Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale în monedă naţională (lei moldoveneşti) şi în valută străină (la cursul Băncii Naționale).

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18006561

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!