ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală a fost înregistrat primul caz de rujeolă, au anunţat autorităţile

11:48 | 10.09.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. În municipiul Chişinău au fost înregistrate patru cazuri suspecte de rujeolă, dintre care unul confirmat în laborator. Pacientul este un minor de nouă ani, din Stăuceni, care nu ar fi fost vaccinat împotriva acestei maladii, a anunțat Carolina Olaru, şefa interimară a Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate din Chișinău, în ședința de astăzi a serviciilor primăriei, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în ultima săptămână în capitală s-au înregistrat 523 cazuri de boli diareice acute, din acest număr 326 de cazuri au fost depistate în rândul copiilor. ”În spitalele din municipiu au fost internaţi pentru îngrijiri 270 bolnavi, rata de spitalizare fiind de 50,6%”, a spus Olaru.

Datele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică arată că în perioada 1 ianuarie-7 septembrie curent, au fost înregistrate 281 cazuri confirmate de rujeolă. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri s-a atestat în luna august fiind înregistrate 239 cazuri confirmate. În primele zile din septembrie au fost înregistrate cinci cazuri noi de îmbolnăvire.

Teritoriile afectate de rujeolă sunt raioanele: Ceadâr-Lunga – 147 cazuri, Vulcănești – 34, Ungheni – 20, Taraclia – 12, Cahul – 10, Cantemir – opt, Ocnița – şapte, Nisporeni – patru cazuri, Hâncești – un caz și Chișinău – un caz.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18008014

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!