ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Străinii invitaţi de autorităţile centrale vor fi scutiţi de unele acte necesare pentru perfectarea vizei

12:57 | 12.10.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Toți cetățenii străini, invitați de Guvern sau de autoritățile administrației centrale, vor fi scutiți de necesitatea deţinerii invitaţiei la perfectarea vizei de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Un proiect de modificare a Legii privind regimul străinilor în Republica Moldova a fost votat astăzi în prima lectură de către Legislativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit autorilor, modificările vor contribui la creșterea fluxului de persoane fizice și juridice care vor vizita Republica Moldova, ceea ce va facilita cooperarea economică și atragerea investițiilor. Mai mulți oameni de afaceri din străinătate și companii multinaționale vor putea stabili contacte directe cu mediul de afaceri și autoritățile din Republica Moldova.

În prezent, sunt scutiți de invitații doar cetățenii străini, invitați de Guvern sau de autoritățile administrației centrale, în cadrul proiectelor investiționale ce prezintă interes pentru economia națională. 

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază) 

img18009163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!