ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Amenzile pentru braconaj vor fi majorate

14:36 | 25.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Amenzile pentru încălcarea legislației privind fondul cinegetic și protecția vânatului vor fi înăsprite. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în prima lectură de către legislativ, comunică MOLDPRES.

Inițiativa aparține deputatului Anatolie Gorilă şi prevede crearea, în baza unui fond cinegetic național unic, a mai multor rețele de fonduri de vânătoare specializate, care să includă fondurile de tip silvic şi transmiterea acestora în gestionare Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova, Agenţiei „Moldsilva”, instituţiilor de învăţământ specializate.

Documentul mai stabileşte şi posibilitatea acordării dreptului succesoral de folosinţă, pe termen lung, a animalelor de vânătoare utilizatorilor care au practicat această activitate anterior şi îşi asumă toate responsabilităţile în vederea protecţiei animalelor.

Proiectul de lege mai prevede înăsprirea pedepselor, în cazul încălcărilor, inclusiv amenzi de câteva ori mai mari decât cele existente, confiscarea instrumentelor de braconaj, transportului, atragerea persoanelor culpabile la răspundere administrativă şi penală pentru braconaj. 

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18009591

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!