ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM propune organizarea unui referendum pentru reducerea numărului de deputaţi în legislativ

12:27 | 27.11.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. PDM propune organizarea unui referendum pentru reducerea numărului de deputaţi în legislativ în ziua alegerilor parlamentare. Anunţul a fost făcut de liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc, la finele şedinţei săptămânale de astăzi a formaţiunii, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, numărul deputaţilor trebuie redus de la 101 câţi sunt în prezent până la 61. De asemenea cetăţenii trebuie să aibă posibilitatea de a retrage mandatele deputaților care i-au dezamăgit. 

"Am solicitat colegilor deputați să pregătească hotărârea de parlament privind desfășurarea referendumului, pentru a fi votată în viitorul apropiat, astfel încât instituțiile care se ocupă de organizarea alegerilor să aibă timpul necesar pentru organizarea acestui plebiscit", a opinat Plahotniuc.

Alegerile parlamentare au fost stabilite pentru data de 24 februarie 2019 şi vor fi desfăşurate după un sistem electoral mixt, deputaţii urmând a fi aleşi atât pe liste de partid cât şi în circumscripţii. 

img18010595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!