ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a decis organizarea unui referendum în ziua alegerilor parlamentare

17:41 | 30.11.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat astăzi hotărârea privind organizarea referendumului de reducere a numărului de deputaţi, informează MOLDPRES.

Iniţiativa aparţine Partidului Democrat şi a fost prezentată de deputatul Sergiu Sîrbu. 

Potrivit hotărârii, referendumul va avea loc în data de 24 februarie 2019, în aceeaşi zi cu data desfăşurării alegerilor parlamentare. Cetăţenii vor trebui să răspundă la două întrebări: dacă sunt "de acord cu reducerea numărului de deputaţi din Parlament de la 101 la 61" şi dacă sunt de acord ca "poporul să poată revoca (demite) deputaţii din funcţie dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile". 

Iniţiativa de organizare a unui referendum de reducere a numărului de deputaţi a fost anunţată la începutul săptămânii curente de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Alegerile parlamentare au fost stabilite pentru data de 24 februarie 2019 şi vor fi desfăşurate după un sistem electoral mixt, deputaţii urmând să fie aleşi atât pe liste de partid cât şi în circumscripţii. 

img18010774

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!