ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile municipale au venit cu recomandări privind organizarea matineelor în grădinițe

15:57 | 04.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Autoritățile municipale recomandă conducătorilor grădinițelor din capitală să opteze pentru un alt format de organizare a matineelor, fără a invita persoane din afara instituțiilor în calitate de mascote, transmite MODLPRES.

Potrivit Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a Consiliului Municipal Chişinău, recomandările vin atât în scopul asigurării accesului tuturor copiilor la activităţile organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, cât şi pentru a preveni colectările ilicite de bani în grădinițe.

Reprezentanții direcției au specificat că toate serbările organizate în grădiniţele de copii nu sunt reglementate în documentele de politici educaţionale. „Activităţile extra-curriculare din preajma sărbătorilor de revelion reprezintă o finalitate a proiectelor tematice desfăşurate în cadrul instituţiilor. Acestea pot fi desfăşurate cu/sau fără participarea părinţilor, iar colectările de bani sunt interzise”, se menționează într-un comunicat de presă al direcției.

Direcţia precizează că pentru a respecta egalitatea între copii şi a nu pune în dificultate părinţii, activităţile extra-curriculare vor avea loc fără invitaţia persoanelor din afara instituţiei, iar pentru asigurarea momentelor de surpriză precum prezenţa Moşului Crăciun, a Zânei Iarnă, a Fulguţei şi altor mascote şi personaje de poveste pot fi invitaţi părinţii copiilor sau în acest rol pot fi cadrele didactice din instituţii.

În cadrul ședinței de ieri a serviciilor primăriei capitalei, primarul interimar, Ruslan Codreanu, a anunțat că „a primit mesaje de la părinți despre colectarea banilor pentru organizarea sărbătorilor de iarnă”. Acesta a cerut reprezentanților Direcției educație „să găsească alternative de desfășurare a manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă, fără a fi colectate taxe pentru mascote”. O alternativă propusă de autoritățile locale a fost implicarea actorilor de la teatrul de păpuși „Licurici”.

img18010865

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!