ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mecanismul de acordare a numerelor neutre pentru mașinile din regiunea transnistreană va fi extins

11:45 | 04.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. Mecanismul de înmatriculare a unităților de transport din regiunea transnistreană cu numere neutre va fi extins și asupra unor localități din raionul Căușeni. Legea care prevede acest lucru și decretul șefului statului privind promulgarea acesteia au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit legii, localitățile vizate sunt Gâsca, Chițcani, Zahorna, Zvizdocica, Merenești și Cremenciug din raionul Căușeni.

Legea a intrat deja în vigoare, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Începând cu 1 septembrie trecut, urmare a înțelegerilor din cadrul dialogului de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, au fost deschise două puncte de înmatriculare a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, în orașele Tiraspol și Râbnița. În cadrul acestora, posesorii de autovehicule din regiunea transnistreană pot solicita plăcuțe neutre pentru a fi admiși în traficul internațional.

img19000068

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!