ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe instituții de învățământ din 12 raioane vor fi dotate cu calculatoare

10:45 | 18.01.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Instituțiile de învățământ general din 12 de raioane ale țării vor fi dotate cu 150 de calculatoare, în valoare totală de peste 125 mii de dolari SUA. Guvernul a aprobat astăzi o decizie privind repartizarea dispozitivelor, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a executivului.

Astfel, 29 de calculatoare vor fi distribuite în instituțiile de învățământ din raionul Ialoveni, alte 19  - în raionul Taraclia și câte 18 vor fi repartizate în raioanele Călărași și Fălești. În același timp, de calculatoare vor beneficia instituțiile din Căușeni, Edineț, Florești, Hâncești, Soroca, Strășeni, Ștefan Vodă, Telenești.  

Computerele au fost donate în anul 2018 Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) de către Republica Coreea, în urma semnării Memorandumului de înțelegere privind cooperarea în domeniul TIC între MECC și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju.

img19000396

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!