ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Indemnizația unică oferită la naşterea copiilor va fi majorată

13:04 | 22.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Indemnizația unică oferită familiilor la naşterea copiilor va fi majorată de la 6303 până la 10 mii de lei. Anunţul a fost făcut astăzi de liderul Partidului Democrat din Moldova /PDM/, Vlad Plahotniuc, la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii, comunică MOLDPRES.

Şeful democraţilor a specificat că situația economică din ţară permite majorarea mai multor plăţi sociale. “Situația economică ne permite să venim cu o propunere de majorare substanțială a indemnizației unice de la 6303 lei – la 10 mii de lei pentru fiecare copil născut. Pe lângă această indemnizație unică, statul acordă, deja de câteva luni, și produse de primă necesitate, în valoare de 1.500 de lei, în cadrul programului guvernamental "O nouă viață", a spus Plahotniuc.

Conform sursei citate, tot pentru sprijinul familiilor, guvernarea a elaborat un program prin intermediul căruia toţi minorii din Republica Moldova vor primi lunar alocaţii în valoare de 200 de lei până la vârsta de 18 ani.

img19000511

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!