ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare

11:22 | 25.01.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Partidul Democrat din Moldova (PDM) s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, transmite MOLDPRES.

La eveniment a fost prezentă conducerea PDM și mai mulți susținători ai formațiunii.

Președintele democraților, Vlad Plahotniuc, a declarat că programul de guvernare al PDM este dedicat cetățenilor și a fost realizat în baza discuțiilor și solicitărilor venite din partea oamenilor.

„Echipa PDM a obținut rezultate concrete, lucru dovedit prin fapte, nu prin vorbe. Cetățenii sunt capabili să analizeze ce s-a făcut în acești trei ani de guvernare a PDM și ce poate pierde țara dacă vin la guvernare alte formațiuni. Este foarte important să discutăm cu oamenii și să le prezentăm toate  argumentele. Echipa PDM a obținut rezultate concrete, chiar dacă în 2016 erau puțini cei care credeau în succesul nostru. În trei ani de guvernare am reușit să facem atât cât nu au făcut guvernele precedente. Suntem dornici să continuăm reformele și în 2019 și în ceilalți ani, pentru că PD va rămâne la guvernare. Drumuri noi, pensii, salarii și alocații majorate, deschiderea locurilor de muncă cu salarii decente - acestea sunt doar câteva realizări importante, însă reușitele vor continua și vom obține rezultate și mai bune. Facem apel la inimile și rațiunea oamenilor, care trebuie să vadă care este diferența între concurenții electorali. Avem încredere în propriile forțe și vrem ca țara să se dezvolte în continuare. PDM este singurul partid care poate menține ordinea și progresul economic. Am încredere în PDM și sunt sigur în victoria democraților”, a spus Plahotniuc.

La rândul său, premierul Pavel Filip a specificat că „formațiunea intră în campania electorală cu sentimentul că echipa și-a făcut datoria față de oameni și îi cere în continuare încrederea de a duce țara pe calea dezvoltării”.

„Roadele se văd, întrucât s-a îmbunătățit viața cetățenilor. Nu am făcut minuni, dar am administrat bine banul public investindu-l în sprijinul oamenilor și modernizarea țării. Am pus fundamentul bunăstării, care va crește și în anii următori. Acestea nu sunt promisiuni, dar sunt continuări firești la ceea ce am făcut deja. Știm ce avem de realizat, vom continua proiectele inițiate, dacă cetățenii vor alege PDM. Fiți alături de PDM, alegeți progresul, nu haosul. Cred în proiectele, forța și victoria noastră”, a afirmat Filip.

„O campanie electorală înseamnă o competiție a faptelor, la finalul căreia alegătorul îl va susține pe cel mai bun. PDM este echipa care merită să guverneze și știe să țină piept tuturor amenințărilor. Echipa PDM știe să se mobilizeze în perioade dificile și să vină cu cele mai bune soluții. Avem cea mai profesionistă echipă, cea a faptelor și realizărilor. Avem o politică pro-Moldova și vom obține succesul și victoria”, a menționat președintele parlamentului, Andrian Candu.

Astăzi a început campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Agitația electorală poate fi făcută doar de către concurenții înregistrați în cursa electorală. Până în prezent, Comisia a înregistrat nouă concurenţi electorali în circumscripția națională, dintre care opt partide politice și un bloc electoral, iar dosarele a șase concurenți se află în proces de examinare.

Concurenții înregistrați sunt: Partidul Democrat din Moldova, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, Partidul Comuniștilor din R. Moldova, Partidul „ȘOR”, Partidul Nostru, „Mișcarea Populară Antimafie", Partidul Național Liberal și Partidul Politic „Voința Poporului”. 

img19000641

img19000641

img19000641

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!