ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un artist plastic și-a vernisat lucrările la Sala cu Orgă

17:15 | 08.02.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. O expoziție de pictură a artistului plastic Alexandr Alavațchi a fost vernisată astăzi la Sala cu Orgă din capitală, informează MOLDPRES.

Expoziția cuprinde 37 de lucrări: natură statică și peisaje, realizate de autor în ultimii ani.

Solicitată de MOLDPRES, directorul instituției, Larisa Zubcu, a menționat că această expoziție face parte dintr-un proiect, coordonat de artistul plastic Vasile Sitari, profesor la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. ”Este a patra expoziție vernisată în spațiile renovate ale Sălii cu Orgă, prima fiind una din colecțiile Muzeului Național de Artă al Moldovei. Veți vedea în aceste lucrări multe flori, case țărănești și multe fructe. Frumoasa tradiție de a găzdui prezentări ale lucrărilor plasticienilor de la noi prinde rădăcini, iar expoziția de față este un prolog luminos la Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor”, care, încet-încet, bate la ușă”, a subliniat Larisa Zubcu.

La rândul său, artistul plastic Dumitru Peicev a afirmat că Alexandr Alavațchi este un pictor care ştie a mânui pensula, dându-i picturii sale culoare şi sens. ”Este un artist plastic talentat și mă mândresc cu faptul că este discipolul meu. El vine din cultura plastică românească, franceză și cea rusă. Tot ceea ce face denotă un profesionalism și o originalitate cu totul aparte. Îmi pun mari speranțe în acest tânăr, care are ce ne spune în artele plastice de la noi”, a accentuat Dumitru Peicev.

Artistul plastic Alexandr Alavațchi  a spus că aceste lucrări au fost realizate în R. Moldova, România, Italia și în alte țări. ”Este aici multă lumină și căldură, semn că vine primăvara”, a constatat autorul.

Alexandr Alavațchi s-a născut în 1983 la Chişinău. A absolvit Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru” şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din capitală. A avut expoziţii personale în Bulgaria, Elveţia, R. Moldova, România şi Ucraina. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. 

Expoziția va fi deschisă până la 9 martie.

img19001112

img19001112

img19001112

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!