ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat vor primi indemnizații pentru chirie

12:57 | 07.03.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) care nu dețin o locuință personală sau de serviciu vor primi o indemnizație pentru închirierea spațiului locativ. Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a îndemnizației va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, informează MODLPRES.

Potrivit documentului, ofițerii care nu dețin în mod individual sau împreună cu soția/soțul, o locuință proprietate personală sau locuință de serviciu în municipiul Chișinău sau în localitățile din apropiere, aflate la o distanță de cel mult 30 km de locul de muncă, vor beneficia de o indemnizație lunară pentru închirierea spațiului locativ în cuantumul prevăzut de contractul de închiriere a locuinței. Aceasta nu va depăși însă valoarea de referință de bază pentru calcularea salariilor angajaților din sectorul bugetar pe anul în curs, care este stabilită anual.

Solicitanții de îndemnizații vor trebui să prezinte un set de documente, inclusiv contractul de locațiune, înregistrat la Serviciul Fiscal de Stat, certificatul eliberat de organul cadastral ce confirmă că beneficiarul nu are în proprietate locuință în localitatea respectivă, certificate de stare civilă, certificatul de la locul de muncă al soției (soțului), precum că aceștia nu beneficiază de indemnizație.

Deciziile de acordare a îndemnizației sau de refuz vor fi aprobate de o comisie specială formată din 7 persoane.

Hotărârea guvernului privind aprobarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire și plată a indemnizației lunare pentru închirierea spațiului locativ se pune în aplicare începând cu 1 ianuarie 2019.

img19001881

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!