ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalul militar central a fost dotat cu echipament performant

09:33 | 08.05.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Spitalul Clinic Militar Central a fost dotat cu aparate de investigație noi în valoare de peste șapte milioane de lei, procurate din banii publici, prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al PNUD, spitalul deservește în mod prioritar militarii, angajații civili și pensionarii Ministerului Apărării, membrii lor de familie, precum și toți cetățenii Republicii Moldova care au nevoie de tratament. 

„Echipamentul cu care a fost dotat spitalul era destul de vechi, din perioada sovietică, ceea ce nu ne permitea să efectuăm volumul de investigații necesar, iar noile aparate vor duce cu siguranță la creșterea numărului de solicitări la serviciile Spitalului Militar”, a menționat Vladimir Trofimov, medicul șef al instituției.

Cu suportul PNUD a fost achiziţionat un aparat semi-digital pentru imagistică. Noul echipament permite efectuarea a patru tipuri de investigații - radiografia „simplă”, radioscopie, tomosinteza care implică imagini 3D şi tomografia computerizată utilizând metoda SLOT, care combină porțiuni pentru a arăta o imagine amplă, cum ar fi cea a coloanei vertebrale. Secția chirurgie a spitalului, în care se fac cinci-șase intervenții pe zi, a fost dotată cu o masă multifuncțională de operații, care permite poziționarea pacientului în funcție de fiecare caz.

De asemenea, au fost cumpărate şi instalate aparate de sterilizare a instrumentelor medicale şi un aparat modern pentru efectuarea anesteziei.

Spitalul Clinic Militar Central are 20 de secții și cabinete. Instituția a fost creată în anul 1992, în baza fostului spital militar din garnizoana Chișinău, care activa în perioada sovietică. PNUD a mai procurat echipament medical și pentru Serviciul medical al Ministerului Afacerilor Interne.

img19003526

img19003526

img19003526

img19003526

img19003526

img19003526

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!