ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 242 mii de numere de telefon au fost portate în R. Moldova în ultimii șase ani

09:48 | 03.07.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Circa 242 mii de portări a numerelor de telefon au fost efectuate în Republica Moldova din luna iulie 2013 și până în prezent. Datele au fost prezentate de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), cu ocazia marcării a șase ani de la lansarea serviciului, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cel mai frecvent, schimbarea furnizorului a fost solicitată de utilizatorii serviciului de telefonie mobilă. Numărul acestora a ajuns la 223,8 mii, ceea ce constituie circa 92,5% din totalul portărilor. Numărul utilizatorilor de telefonie fixă, care au beneficiat de acest serviciu, a constituit 18,9 mii, ceea ce reprezintă 7,5% din total.

Totodată, în șase luni ale anului 2019, au fost portate peste 24,7 mii numere de telefonie mobilă și 687 numere de telefonie fixă. Datele ANRCETI relevă că, media lunară de portări a numerelor de telefonie mobilă, în prima jumătate a anului curent, a constituit 4,1 mii de portări, iar media lunară a numerelor de telefonie fixă, portate în această perioadă, a fost de 113 numere.

Conform reglementărilor emise de ANRCETI, orice utilizator de telefonie poate beneficia de portarea numărului de telefon în maximum cinci zile lucrătoare de la depunerea cererii respective la furnizorul pe care l-a ales.

img19005131

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!