ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hidrologii au emis avertizare de subinundaţii locale

12:12 | 14.07.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de subinundaţii locale, valabilă în perioada 14-15 iulie, transmite MOLDPRES.

Conform hidrologilor, în intervalul de referinţă, în legătură cu avertizarea Centrului meteorologic privind prognozarea precipitațiilor, izolat averse puternice (15-45 litri pe metru pătrat), este posibilă formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de subinundații locale.

În acest context, administrația publică locală, agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să verifice starea barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei.

O avertizare hidrologică înseamnă risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care nu conduc la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la inundaţii.

În următoarele 24 de ore, pe întreg teritoriul ţării se aşteaptă ploi cu descărcări electrice, cu răcirea semnificativă a vremii. Astfel, luni, 15 iulie, în ţară se aşteaptă maxime termice de 23-25 grade Celsius, ziua, şi 15-17 grade, noaptea.

img19005453

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!