ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şeful statului inițiază consultări cu fracţiunile parlamentare

14:40 | 12.11.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. Şeful statului, Igor Dodon, a anunţat că va iniţia începând cu ziua de miercuri, 13 noiembrie, consultări cu fracţiunile parlamentare în vederea identificării unui candidat la funcţia de premier, comunică MOLDPRES.

Preşedintele R. Moldova a criticat activitatea Cabinetului de miniştri condus de Maia Sandu, însă a reiterat că nu admite o eventuală coaliţie PSRM-PDM.

El a îndemnat deputaţii din blocul ACUM să propună o nouă candidatură la funcţia de premier, în afară de Maia Sandu. „Ce avem în acest moment e o criză politică şi trebuie să găsim soluţii pentru ca aceasta să nu devină una socială şi economică. Dacă deputaţii ACUM nu vor accepta păstrarea coaliţiei, atunci voi veni personal cu soluţii pentru depăşirea crizei. Voi propune un premier profesionist din afara politicului şi un cabinet tehnocrat, nu vom mai admite miniştri ce nu cunosc realităţile din R. Moldova”, a opinat Dodon.

Potrivit sursei citate, consultările vor avea loc la Reşedinţa de stat, iar primii sunt aşteptaţi deputaţii socialişti. Întrevederea cu PSRM este programată pentru ora 10.00. Cei din blocul ACUM sunt invitaţi pentru ora 11.00, la prânz sunt chemaţi democraţii, iar la ora 13.00 la reşedinţă ar urma să vină deputaţii din Partidul ŞOR.

Cabinetul de miniştri condus de premierul Maia Sandu a fost demis astăzi prin moţiune de cenzură. Pentru demiterea executivului au votat 63 de deputaţi PSRM şi PDM. 

img19009112

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!